TARKAN - Балканика

TARKAN

 

Tarkan Tevetoglu, известен като Tarkan, е турски поп певец. Роден е в Западна Германия и е отгледан в Турция. Той издава няколко албума, които продават платина по време на кариерата му, с около 29 милиона продадени албума и сингъла.

Един от малкото европейски певци, които усяватда се справят успешно, без да пеят на английски, той също е известен с изпълненията си на живо. Ефектът на Tarkan върху Турция се сравнява от „Washinfton Post“  с този на „Елвис Пресли“ в САЩ около 1957 г., а съоснователят на Atlantic Records Ahmet Ergegun го описва като един от най-добрите изпълнители, които някога е виждал. Той също така е избран от Rhapsody като ключов артист в историята на европейската поп музика, като песента му „Sımarık“ е основна песен, която движи жанра напред.

Tarkan е прави впечатление както в Европа, така и в Северна и Южна Америка със своята песен „Sımarık“. В резултат на широкия си успех и разпознаваемия звук на целуването на Tarkan песента „Sımarık“ се изпълнява на английски като „Kiss Kiss“ от Stella Soleil и по-късно от Holly Valance. Тя е изпълнявана и от други артиси в различни страни и езици. Друго успешно сътрудничество с Aksu е хит сингъла „Şıkıdım“. Влизането му в европейските музикални класации дават старт на турски поп бум в Германия и Турция през 90-те години на миналия век, като европейските му успехи свидетелстват, че музикалните граници между Турция и Европа, по-специално Германия, падат. Той пример за турски поп изпълнител с издадени песни  извън Турция. С течение на времето песните  му са запазили популярността си, като студийният албум на Tarkan за 2007 г. Metamorfoz е продаден в  повече от четвърт милион копия през първите две седмици след пускането му на 25 декември 2007 г.Current track

Title

Artist