ALEYNA TILKI - Балканика

ALEYNA TILKI

 

Aleyna Tilki е турска певица и автор на песни. Родена е в Коня, на 28 март 2000 г.

Тя e полуфиналистка в шестия сезон на Yetenek Sizsiniz Turkiye (турска версия на поредицата Got Talent). Тя привлече общественото внимание заради обложката си на Gesi Baglari в шоуто. Тя постига национално признание след издаването на песента си „Cevapsız Cinlama“ заедно с музикалния си видеоклип, който има повече от 490 милиона гледания в YouTube. Смята се за най-гледаното турско музикално видео в YouTube. Песента се изкачва до номер 2 в Turkey’s Trending List.

Aleyna Tilki издава първия си самостоятелен сингъл „Sen Olsan Bari“ през юли 2017 г., който става номер 1 в класациите на Турция. Понастоящем музикалното видео има над 440 милиона гледания в YouTube.

През първите месеци от кариерата си Tilki се качва на местата за сервиране на алкохол, което предизвика критики от страна на правителството поради това, че е  непълнолетна. По време на нейния концерт в Диярбакър през ноември 2016 г., две ръчно изработени звукови бомби са взривени на мястото.

Tilki временно напусна Турция, за да завърши обучение по английски език и се установи в Лос Анджелис през ноември 2017 г.

През 2018 г. тя е сред артистите, чиито имена се появяват в албума на Yildiz Tilbe.

През ноември 2019 г. е обявено, че тя води преговори с Warner Music за продуциране на нов албум и четири сингъла. Това ще я направи първата турска певица, която някога е работила с тази компания.

През 2020 г. тя се договаря за поредица от проекти в Exxen, собственост на Acun Ilicali. Името на поредицата носи същото име като песента „Bu Benim Masalım“. Тя споделя главните роли с Cemal Can Cansever в сериала, който ще започне през 2021 година.Current track

Title

Artist