TAYNA - Балканика

 

Doruntina Shala е родена на 13 декември 1996 г. в град Призрен, Косово. Тя е известна професионално като Tayna и в наши дни е една от най-популярните рап изпълнителки и автор на песни.

Tayna прави своя пробив в албаноезичния свят след издаването на синглите „Columbiana“ и „Shqipe“. През август 2018 г. тя участва на фестивала Sunny Hill в Прищина заедно с други популярни изпълнители като Action Bronson, Martin Garrix и Dua Lipa. През декември 2018 г. тя издава сингъла си „Aje“ в сътрудничество с албанския рапър Ledri Vula. Същия месец тя е обявена за личност на годината от Privé.

През 2019 г. Tayna издава шест сингъла, включително два в сътрудничество с албанските рапъри Lyrical Son и MC Kresha, и албанската певица Dafina Zeqiri, съответно. И двата сингъла постигат огромен успех в Албания и достигат номер едно.

През януари 2020 г. следва сингълът „Edhe ti“ с участието на албански рапър Mozzik, който влезе в музикалните класации на Албания, както и на Германия и Швейцария.

През юли 2020 г. тя официално подписва договор със Sony Music. Следващият сингъл на Tayna, „Bass“, достига 12-то място в Албания, а последващият сингъл, „Qe Qe“, достигна номер 45 в Швейцария. В края на 2020 г. тя представи сингъла си „Johnny“.

Tayna стартира 2021 г. с първото си международно сътрудничество с френския рапър L’Algerino за песента „Moona“.Current track

Title

Artist