Gipsy Casual във вълнуваща колаборация с турската изпълнителка Merve Yalcin - Балканика

Gipsy Casual във вълнуваща колаборация с турската изпълнителка Merve Yalcin

Written by on 27.03.2021

Gipsy Casual във вълнуваща колаборация с турската изпълнителка Merve Yalcin

След повече от година от издаването на песента „So Keres“, Gipsy Casual се завръщат с изключителна колаборация с Merve Yalcin, за сингъла „Romale“. С текст на ромски език, румънски и турски, парчето е съвременна интерпретация на традиционна ромска музика. „Romale“ ви държи на крак с всяка нота и вие просто ще искате да чуете повече.

Песента е създадена от Ester Peony, Gya, REALM, Theea Miculescu и Merve Yalcin, написан от Gya, Theea Miculescu и Merve Yalcin и продуциран от REALM.

Видеото е дело на Kobzzon.

„Идеята за песента „Romale“ ни се роди, докато работехме в студиото с Ester Peony и Gya. Искахме да подчертаем музикалния талант на ромите. Колкото по-напред преминавахме през процеса на композиране, толкова повече искахме да покажем. Също така на снимките бяхме ангажирани на 100% и реагирахме незабавно на всички предизвикателства на режисьора. Тъй като вече е добре позната по турското радио, колаборацията с Merve дойде точно навреме, особено след като измина известно време след излизането на сингъла „So Keres““., казаха членовете на групата Gipsy Casual.

Gipsy Casual представят екзотичните циганско-балкански акорди на музикалната среда на нашето време. Те са свежи, автентични и много талантливи. Групата поддържа традиционния цигански ритъм, но го освежава с електронни тонове и наелектризиращи клубни ритми. Групата има само страстни изпълнители, които обичат да правят музика. Уникалността на музикалния им стил им донесе много фенове от Румъния, но и от чужбина.

Merve Yalcin идва от Истанбул, Турция, и става известна чрез платформите за социални медии, като Musical.ly и по-късно в TikTok и Instagram, където има многобройна общност. Merve пусна първата си песен „Bella“, миналата година, през август, като достига нов етап в кариерата си. Влюбена е в музиката и иска да продължи кариерата си на изпълнител.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Проект: Проект № BG16RFOP002-2.089-6131 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, процедура BG16RFOP002-2.089 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“.

Главна цел: Осигуряването на оперативен капитал за българските малки предприятия, реализирали оборот над 500 000 лв. за 2019 г., за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

Бенефициент: КЮ МЮЗИК МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лева от които 42 500 лева европейско и 7 500 лева национално съфинансиране


Начало: 08.12.2021 г.

Край: 08.03.2022 г.