Eni Jurisic и Matija Cvek обединиха сили за силна балада - Балканика

Eni Jurisic и Matija Cvek обединиха сили за силна балада

Written by on 25.01.2022

Eni Jurisic и Matija Cvek обединиха сили за силна балада

Двама от най-обещаващите млади изпълнители на хърватската музикална сцена – Eni Jurisic и Matija Cvek, обединиха усилията си и представиха силна балада – „Trebas li me“.

Автор на текста и музиката е Matija Cvek, а към екипа се присъедини в ролята на продуцент и друго голямо и обещаващо музикално име – Z++. Сътрудничеството между Eni и Matija не е изненадващо, защото те са и лични приятели, така че беше само въпрос на време приятелството им да прерасне в професионално сътрудничество.

„Като начало, Cvek е страхотен пич и ние се мотаем през цялото време заеднп, така че това беше едно от най-спокойните колаборации някога. Записахме първото демо преди година и след това всичко някак си дойде спонтанно. Всъщност по пътя се случиха много интересни неща и не мога да повярвам, че вече броим времето за премиерата.”, разкри Eni.

„Лично аз смятам, че Eni е един от най-добрите ни вокали и й пожелавам колкото се може повече песни, в които да покаже огромния си талант. Ние сме добри приятели и прекарваме по-голямата част от времето си, посветени на песните и много смях“, добави Cvek.

Продукцията на песента е направена от Z++, което означава стъпка в малко по-различна посока и за двамата музиканти.

„Още в началото знаехме, че отиваме към по-модерен звук, а песента звучеше толкова силно в демо версията, че искахме да я променим минимално, което Z++ всъщност направи експертно. Това не е експеримент, а стъпка  извън зоната на комфорт. „Трябва да призная, че бях най-впечатлена от това колко непредвидимо е всъщност развитието на песента!“, каза Eni и Matija се съгласи с нея:

„Наистина оценявам труда и усилията, които Z++ положи в песните си, които звучат страхотно и свежо. Мислехме да флиртуваме с такъв по-модерен звук в минималистичен аранжимент, който може да работи добре с отлична мелодия и впечатляващ текст.  Z позна точно настроението от самото начало и той даде невероятни идеи и закова аранжимента.“

Видеото е направено от трио от Загреб – Benjamin Strike, Luka Vidovic и Sandro Sklepic. „Момчетата са мега талантливи и цветовете на клипа са нереални. Не мога да си обясня атмосферата, която искахме да получим, но ще я усетите, когато гледате видеото“ – каза Eni, а Matija Cvek е също толкова впечатлен от сътрудничеството:

„Идеята и реализацията на великия Benjamin Strike, който усети песента, удари настроението и остави феноменално впечатление, тъй като това е първото ни сътрудничество. Надявам се не и последното.“

И Eni, и Matija чакат натоварена и пълна с работни ангажименти пролет и лято след излизането на сингъла.

„Тази песен ще в последвана от самостоятелен сингъл и много интересен кавър, за който мисля от известно време. Надявам се, че най-накрая ще дойде период на „по-здрави“ дни и много концерти.“,  каза Eni.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Проект: Проект № BG16RFOP002-2.089-6131 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, процедура BG16RFOP002-2.089 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“.

Главна цел: Осигуряването на оперативен капитал за българските малки предприятия, реализирали оборот над 500 000 лв. за 2019 г., за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

Бенефициент: КЮ МЮЗИК МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лева от които 42 500 лева европейско и 7 500 лева национално съфинансиране


Начало: 08.12.2021 г.

Край: 08.03.2022 г.