ANTONIA - Балканика

ANTONIA

 

Antonia Iacobescu (родена на 12 април 1989 г.), известна като Antonia, е румънско-американска певица, изпълнител и модел.

На пет години тя се премества в САЩ с родителите си. Antonia е живяла и израснала в щата Юта, а след това и в Невада, където е завършила гимназия и е попаднала в света на модата. Участвала е в стотици фотосесии за каталози, докато е работила с големи агенции в САЩ, като Lenz и Ford Models. По същия начин тя пусна собствена линия дрехи, наречена MOJA през 2013 г.

Antonia пее от 10-годишна и е посещавала музикално училище в САЩ. Докато тя живееше в Лас Вегас и Юта, американската култура силно повлия върху нейния музикален стил.

На 18-годишна възраст Antonia се завръща в Румъния заедно със семейството си. Там тя се запознава с румънския продуцент Tom Boxer чрез приятел, който я е чул да пее. След като двамата се срещнаха, Antonia и Tom създават първата си песен, известна като „Roses On Fire“.

Те също така правят и музикален видеоклип към песента, режисиран и заснет от Boxer. Песента получи голям успех в чужбина, като се излъчва по радиостанции и телевизионни канали в Холандия и Полша.

Antonia пуска втория си сингъл „Morena“, продуциран от Tom Boxer, който получи признание от критиката поради комбинацията си от клубен танцов ритъм и чувствения глас на Antonia. Според слушателите на радиостанцията това е „най-пусканата румънска песен на момента“ през февруари 2010 г. Два месеца след дебюта си, „Morena “ успява да се изкачи в музикалните класации.

След раждането на първото си дете Antonia се връща към музиката като солова певица.

Тя издава сингъл, наречен „Marionette“, написан от холандския продуцент и DJ Afrojack. Песента дебютира под номер 96, но беше една от най-пусканите песни в Румъния.

Antonia си сътрудничи с Vunk по песента „Pleaca“, песен, която е постигнала невероятен успех с повече от 15 милиона гледания в YouTube.

През 20212 г. тя подписва с Global Records, която представлява известни изпълнители като INNA, Carla’s Dreams, Delia, Irina Rimes, The Motans, Mark Stam, Vanotek и влиятелни лица като BRomania, Laura Giurcanu, Alina Ceu Cean, Carmen Grebenisan, Laura Musuroaea, Selly, Vlad Munteanu и др. След това тя издава песните „I Got You“ и „Jameia“, последната с най-висок резултат номер 5 на класациите.

През 2013 г. тя пуска песента „Marabou“, с повече от 13 милиона гледания в YouTube и възходящ успех в радио класациите, “Hawaii” и “Hurricane” с участието на Puya.

През 2014 г. има участия с Holograf на „Intoarce-te acasa“, с Jay Sean на „Wild Horses“ и с Dara, INNA & Carla’s Dreams във„ Fie ce-o Fi „.

Първият студиен албум на Antonia, наречен „This Is Antonia“, е издаден през 2015 г. с песни като „Chica Loca“ и „Marabu“. Албумът съдържа 12 песни и е наличен във физически и цифров формат.

През 2016 г. тя пуска успешните сингли „Gresesc“ с повече от 22 милиона гледания в YouTube, „Vorbeste Lumea“ и поразителният хит с участието на Carla’s Dreams „Suna-ma“.

През 2018 г. „Hotel Lounge“ беше успешен хит, който беше силно завъртян от радиостанциите в Румъния. Последва го „Matame“ в сътрудничество с Erik Frank.

През 2019 г. тя издаде сингъла „Touch Me“. Същата година представи и супер хитовата колаборация с Faydee “Trika Trika”.

През 2020 г. тя беше много продуктивна и издаде 3 сингъла – „Lie I Tell Myself!“ „Como Ay!“ и „Rebound“.

В началото на 2021 г. Антония представи песента „Taifun“, която е изцяло на румънски.


Current track

Title

Artist

Проект: Проект № BG16RFOP002-2.089-6131 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, процедура BG16RFOP002-2.089 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“.

Главна цел: Осигуряването на оперативен капитал за българските малки предприятия, реализирали оборот над 500 000 лв. за 2019 г., за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

Бенефициент: КЮ МЮЗИК МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лева от които 42 500 лева европейско и 7 500 лева национално съфинансиране


Начало: 08.12.2021 г.

Край: 08.03.2022 г.