Tony Cetinski и Adi Sose на границата между реалния и виртуалния свят - Балканика

Tony Cetinski и Adi Sose на границата между реалния и виртуалния свят

Written by on 05.02.2024

Tony Cetinski и Adi Sose на границата между реалния и виртуалния свят

Tony Cetinski, един от най-популярните, а също и един от най-обичаните музиканти на Балканите и отвъд, винаги готов за нещо ново, ни представя дует с Adi Sose „Sve Ili Nista“. Дългоочакваната колаборация между Tony и младият и обещаващ Adi, който вече е обожаван в целия регион, e обединена от песента на Amil Lojo, отговорен за музиката, текста, аранжимента и продуцирането.

Иначе общото между двамата е, че на няколко пъти са имали възможността да си партнират със споменатия автор, който отправя само хвалебствени думи за тях, а сега имат обща песен, наречена “Sve Ili Nista“.

„Песента “Sve Ili Nista“ е написана преди може би три години и мисля, че нямаше как да получи по-добри изпълнители. Двама страхотни вокалисти, които си пасват идеално и с които винаги ми е голямо удоволствие да си сътруднича“, каза Amil.

Tony и Adi ни разказаха от първо лице какво е предшествало този авторско-изпълнителски тандем и какви впечатления е оставил у тях.

„Записах демото на тази песен „Sve Ili Nista“ преди три години, само за да има демо версия. Тогава Amil го изпрати на Tony, без никакъв натиск и просто едно нещо доведе до друго и ето ни тук. Голяма чест е да работя с Tony, защото израснах с неговата музика, влюбих се и ме оставиха, така че той несъзнателно беше част от живота ми. Въпреки че все още не сме се срещнали физически, имам чувството, че се познаваме цял живот. Песента е почти като артистичен химн, всички слушаме със сърцето си повече от всичко друго, макар че реално погледнато не е зле понякога да включваш и ума си, особено когато се занимаваш с неща извън светлините на сцената.”, каза Adi Sose.

„Отдавна подготвям този дует с Adi. Около две-три години чакахме излизането на съвместната песен „Sve Ili Nista“, която според мен е пълен хит като комбинация от музика и текст, за което е отговорен Amil Lojo. Имам много успешно многогодишно сътрудничество с него и затова съм още по-щастлив от всичко това. Щастлив съм, че дългоочакваният дует с изключително талантливия Adi Sose най-после видя бял свят и вярвам, че ще му се насладите, поне толкова, колкото и аз.“, каза Tony Cetinski.

Освен изключителните вокали, с които облагородява музикалната сцена и разпродава концертни зали вече няколко десетилетия, не по-малко известно е, че Tony е любител на новите технологии, затова за целите на новото видео той използва източниците на нова технология, която включва AI – изкуствен интелект под режисурата на Paolo Gentilini.

За какво точно става дума, без да разкрива много, ни описа накратко самият той:

„В музикалното видео към новата песен „Sve Ili Nista“ Adi и аз се събуждаме от зимен сън в един нов свят, където започва битката между нас и машините, т.е. армии от роботи, борбата за оцеляване и миграция към по-добър и по-хуманно място. Трябва да кажа, че голямо предизвикателство за мен е сътрудничеството с млади и креативни хора. Щастлив съм, че мога постоянно да се уча и експериментирам, както с новите технологии, така и с музиката.”


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Проект: Проект № BG16RFOP002-2.089-6131 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, процедура BG16RFOP002-2.089 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“.

Главна цел: Осигуряването на оперативен капитал за българските малки предприятия, реализирали оборот над 500 000 лв. за 2019 г., за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

Бенефициент: КЮ МЮЗИК МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лева от които 42 500 лева европейско и 7 500 лева национално съфинансиране


Начало: 08.12.2021 г.

Край: 08.03.2022 г.