Letu Stuke и Dubioza Kolektiv избухват заедно - Балканика

Letu Stuke и Dubioza Kolektiv избухват заедно

Written by on 08.11.2018

Letu Stuke и Dubioza Kolektiv избухват заедно

 

Новината, че Letu Stuke и Dubioza Kolektiv обединяват усилията си в песента „Zemlja Gori“ със сигурност ще събере голям интерес и ще развесели феновете си в целия регион.

Авторът на музиката и текстовете Dino Saran накратко спомена песента, която официално обяви и издаването на четвъртия студиен албум на Letu Stuke, озаглавен „Topla Voda“, през ноември.

„Zemlja Gori“ е сатиричен бъркотия за прескачането на homo sapiens в хранителната верига.

„Исках да имам този автентичен звук на Dubioza в албума. Както и да е, на всеки друг албум ми харесва да има песен за балкфолк клубовете и това е точно такава песен. Що се отнася до Запада, това все още е Балканите. Тевинаги ме вдъхновяват. Не искам да се опитвам да звуча като някаква инди група от Ню Йорк „, каза Saran.

Зад аранжимента и продукцията стои Brano Jakubovic от Dubioza Kolektiv.

„Когато Dino Saran напише песен, а Dubioza Kolektiv и Letu Stuke я изпълнят, не е трудно да измислим идеята за видеоклипа. Опитахме се да визуализираме реалността, в която мислим, че сме по-важни от това, което сме в действителност.  Видеото показва паралелния свят на реализма и абстрактността на главния герой, който се играе от Dino. Обикновено оставяме работата незавършена, докато взимае кредит, за да финансираме уикендите през уикендите. Хляб и зрелища, докато роботът низамести всички „, каза режисьорът Admir Svrakic.

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Проект: Проект № BG16RFOP002-2.089-6131 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, процедура BG16RFOP002-2.089 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“.

Главна цел: Осигуряването на оперативен капитал за българските малки предприятия, реализирали оборот над 500 000 лв. за 2019 г., за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

Бенефициент: КЮ МЮЗИК МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лева от които 42 500 лева европейско и 7 500 лева национално съфинансиране


Начало: 08.12.2021 г.

Край: 08.03.2022 г.