Dino Merlin с нов клип и видео - Балканика

Dino Merlin с нов клип и видео

Written by on 30.10.2020

Dino Merlin с нов клип и видео

В черногорския комплекс Porto Montenegro Dino Merlin направи премиера на видеоклип към песента “Mi“. Това е първият сингъл от предстоящия дванадесети албум на този изпълнител.

Във видеоклипа участват артисти от Босна и Херцеговина, Словения, Хърватия, Сърбия, Черна гора и Северна Македония.  Режисьорката със сценичното име Kukla сима клипа в Porto Montenegro, пристанище и морски курорт в залива на Котор, който е под закрилата на ЮНЕСКО и първият курорт One & Only в Европа, който се открива през пролетта на 2021 година.

Песента е пълна с живот, оптимизъм, надежда и вяра в по-добро утре. „ “Mi“, обявява ново време, време, в което трябва да бъдем “Mi” (“Ние” в превод) повече от всякога, защото само по този начин можем да преодолеем несгодите, които животът ни поставя.“, каза Dino Merlin.

С популяризирането на видеото и песента Dino Merlin и Porto Montenegro започнаха дългосрочно творческо партньорство. “И двете страни искаме да създадем творби, които остават, популяризират и създават нови ценности, и тъй като мислим по подобен начин говорим  за сътрудничество с Porto Montenegro iмога да кажа Ние без колебание“, заключи Dino Merlin.

Музиката към текстът на Dino Merlin е написана в съавторство от Dino Merlin и Mahir Beathouse, докато аранжиментът е дело на Ozan Bayrasa и Adis Sirbubalo. Във видеото, заедно със споменатата вече режисьорка, участва и снимачен екип, ръководен от оператора Lazar Bogdanovic от Белград, както и танцова група, ръководена от хореографа Helena Janjusevic от Загреб, всички продуцирани от Magaza от Сараево и Porto Montenegro.

Снимки: Sever Zolak & Edvin Kalic


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Проект: Проект № BG16RFOP002-2.089-6131 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, процедура BG16RFOP002-2.089 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“.

Главна цел: Осигуряването на оперативен капитал за българските малки предприятия, реализирали оборот над 500 000 лв. за 2019 г., за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

Бенефициент: КЮ МЮЗИК МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лева от които 42 500 лева европейско и 7 500 лева национално съфинансиране


Начало: 08.12.2021 г.

Край: 08.03.2022 г.