За нас - Балканика

За нас

About us


Балканика Music TV е наднационална музикална сателитна телевизия, която предлага 24-часова, първа по рода си, уникална образователна и развлекателна програма, насочена към публиката в България, в балканските страни и трайно заселената Балканска Общности.

Балканика Music TV обединява музикални проекти от Балканите и я представя в точен хит подбор и това я прави единствената сред музикалните програми, предлагани на българския, Балканския и световен телевизионен пазар.

Балканика Music телевизия започва да излъчва на 15 август, 2005 в SD формат, а от юни 2013 се предлага и в Full HD формат. Телевизионната станция е част от медийната група-Q Music Media Group ООД, част от Music Media клъстер.

Балканика Music TV представя музикалното богатство на страните на Балканския полуостров-Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Гърция, Македония, Черна гора, Румъния, Словения, Сърбия и Турция. Телевизията е мост на Балканите-той обединява музиката на региона, независимо от географски, политически, икономически, религиозен или етнически произход.

Балканика Music TV съвременната музика от Балканите. Музикалните стилове, които са представени в телевизията са поп, рок, денс, r'n'b, етно, хип-хоп и други, прецизно балансирани по отношение на интересите и нагласите на публиката. В допълнение към клипа селекция от всички страни на Балканския полуостров, на телевизионни предавания големи концерти, популярни фестивали и други важни събития на Балканите.

Мисия

Балканика Music TV е музикален и културен мост на Балканите. Телевизията забавлява, обогатява музикалния вкус и поощрява толерантността, обединявайки музикалното и културно богатство на целия Балкански полуостров, независимо от географското, политическото, икономическото, религиозното или етническото значение.

Балканика Music TV е медия, в която балканските художници могат да представят своите проекти outsode своите национални граници, а също и чрез нея да се запознават с музикалното богатство на страните от региона. За зрителите това е единственият носител, където могат да гледат видеоклипове от всички балкански страни.

Философия

Балканика Music телевизия забавлява и в същото време информира зрителите за Балканска музика, изкуство и култура според представянето на народите на Балканския полуостров-Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Гърция, Македония, Черна гора, Румъния, Словения, Сърбия и Турция. Тя определя като телевизия на всички балкански народи, независимо от тяхната възраст, пол, националност, религия, етническа принадлежност и местожителство.Current track

Title

Artist