Графа за сблъсъка между действителността и виртуалната реалност - Балканика

Графа за сблъсъка между действителността и виртуалната реалност

Written by on 18.03.2021

Графа за сблъсъка между действителността и виртуалната реалност

Силна комбинация от емоционални вокали, чил трап, рок и електрик поп откриваме в новата песен на Графа „Химера“. Тракът завладява сетивата още с първото слушане, а силно въздействащите текст и видео допълват впечатлението.

Влдимир Ампов – Графа измисля песента на китарата. Бийтът създава с легендарния за хип-хоп музиката MPC семплер. Певецът използва нов вокален похват на пеене, което прави звученето на „Химера“ различно и силно емоционално. Всички инструменти в песента са изсвирени от Влади Ампов, миксът е на Димитър Ганчев, мастерингът на трака е направен в САЩ от носителя на Грами Дейв Кътч. С доказания през годините си продуцентски усет, Графа улавя тенденциите в съвременната музика, които откриваме в звученето на „Химера“. Песента вече има английска версия със заглавие “Somebody Else”, автор на английския текст e Борис Чеширков.

Вниманието на слушателя привлича смисленият и дълбок текст на песента, който вдъхновява режисьора Павлин Иванов – Bashmotion за визуализацията ѝ. Концепцията му изисква силно актьорско присъствие, осигурено от актьорите Весела Бабинова, Боряна Маноилова и Владимир Зомбори. Феновете на Графа познават актьорската двойка Бабинова-Зомбори от участието ѝ в клипа на емблематичната песен “Drama Queen”. Години по-късно, те освен двойка на сцената, са семейство и в живота и се радват на първото си дете.

Сюжетът на видеото преплита два коренно различни свята, между които се лутат героите. От едната страна, е реалността, а от друга – високотехнологичния свят, който е част от нашето бъдеще.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Проект: Проект № BG16RFOP002-2.089-6131 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, процедура BG16RFOP002-2.089 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“.

Главна цел: Осигуряването на оперативен капитал за българските малки предприятия, реализирали оборот над 500 000 лв. за 2019 г., за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

Бенефициент: КЮ МЮЗИК МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лева от които 42 500 лева европейско и 7 500 лева национално съфинансиране


Начало: 08.12.2021 г.

Край: 08.03.2022 г.